KISS syndroom


Asymmetrie in het lichaam van uw baby is het duidelijkste symptoom.
Omdat niet alle KISS baby’s ook huilbaby’s zijn worden de asymmetrieën vaak laat/niet ontdekt.
Het tijdig ontdekken dat de schedel aan het afplatten is, is ontzettend belangrijk. Een asymmetrische ontwikkeling kan invloed hebben op de algehele en motorische ontwikkeling van uw kindje.

Een verminderde beweeglijkheid hoog in de nek en schedel kan onder andere leiden tot problemen met zuigen, slikken en ademhalen. Deze functies zijn cruciaal voor een goede start van uw pasgeboren baby.

Een mogelijk eenmalige check-up van uw baby, na bijvoorbeeld een pittige bevalling (forceps en/of vacuümverlossing, keizersnede, sterrenkijkerbevalling enzovoort), is dan zo gek nog niet.


Hoe eerder een asymmetrische schedelontwikkeling ontdekt wordt hoe makkelijker het is om de asymmetrie blijvend te corrigeren.

Een asymmetrische schedelontwikkeling kan namelijk doorwerken in het hele lichaampje, denk aan de wervelkolom, de ribben, het bekken en de heupen.
U ziet dan dat uw baby een voorkeur heeft in zijn bewegen:hij of zij kijkt het liefste naar één kant, overstrekt en ligt bijvoorbeeld met een scheef nekje.
Het kan ook zijn dat uw baby zich niet fijn lijkt te voelen omdat hij veel huilt, slecht slaapt en uw liefdevolle verzorging zelfs niet ontspannend werkt.

Tijdens het onderzoek en de behandeling wordt uiteraard alleen gebruik gemaakt van hele zachte technieken.