Parietaal


Onder het pariëtale systeem valt het bewegingsapparaat: het bot-, gewricht- en spierstelsel. Met ons bewegingsapparaat kunnen we bewust bewegen, zoals lopen, fietsen enzovoorts. Het is het systeem waar o.a. fysiotherapeuten en manueel therapeuten ook op werken.

Klachten aan het bewegingsapparaat kunnen veroorzaakt worden door een lokaal probleem in de biomechanica van het gewricht, maar ook door een probleem ergens anders in het lichaam.
Bij een lokaal probleem kunt u denken aan een ontwricht of verzwikt gewricht (als u bijvoorbeeld door uw rug/enkel heen gaat). Op de lange termijn kan een “oud” trauma, door het anders bewegen, echter ook klachten veroorzaken op andere plekken in het lichaam.


Klachten in het pariëtale systeem ontstaan doordat gewrichten en spieren niet meer optimaal kunnen functioneren en overbelast raken. Als de oorzaak van de klacht alleen in het pariëtale systeem zit behandel ik als osteopaat met verschillende technieken om het verstoorde gewrichtmechaniek te optimaliseren. Ik maak hiervoor gebruik van mobiliserende-, gedoseerde impuls (manipulatie)-, rek- en hold-relax technieken.

De intensiteit en het type techniek baseer ik op uw leeftijd, mate van pijn, lichaamsbouw, leefstijl, medisch verleden en of u zich goed voelt bij mijn gekozen en geadviseerde behandeling.Visceraal
Visceraal


Cranio sacraal
Cranio sacraal