Sporters


Met acute blessures kunt u perfect terecht bij de osteopaat. Ik zal zal lokaal de mobiliteit en functie verbeteren, en tevens het hele lichaam checken en waar nodig behandelen.

Waar ik als osteopaat met name verschil in maak zijn de telkens terugkerende blessures. Bij een steeds terugkerende blessure ligt de oorzaak vaak elders in het lichaam.

Als osteopaat onderzoek ik het hele lichaam en niet alleen lokaal op de pijnplek. Doordat ik de verschillende systemen onderzoek en hier relaties tussen leg, kan ik de reden van het uitblijvende herstel vaak vinden.

Ik richt mij niet alleen lokaal op het gewricht en/of de spier maar bekijk meerdere gewrichten, spieren en mogelijk ook de beweeglijkheid van de structuren rond de organen.

Als osteopaat zoek ik op andere niveaus en andere manieren naar de oorzaak van een blessure dan een fysiotherapeut of manueel therapeut. Het kan dus een goede aanvulling zijn op de weg van herstel en nieuwe prestaties.

Preventief kan osteopathie ook een mooie aanvulling zijn voor (top)sporters. Trainingen en wedstrijden zijn een grote belasting voor het lichaam. Als (top)sporter balanceert u vaak op het randje van uw belastbaarheid. Bij teveel belasting krijgt u blessures.

Mocht u het idee hebben dat uw belastbaarheid door een eerdere blessure, ziekte, stress en/of voeding gedaald is en dat u kleine kwaaltjes en/of blessures aan het ontwikkelen bent, dan kan osteopathie helpen om een grote blessure te voorkomen.


Als osteopathie alleen niet voldoende is kan ik adviseren om een andere discipline erbij te betrekken. U kunt denken aan een samenwerking met uw trainer, fysio en/of voedingsdeskundigen.

Klachten waar osteopathie bij zou kunnen ondersteunen:

Terugkerende ontstekingen van pezen en gewrichten

Verzwikking

Algehele malaise

Van de ene blessure in de andere vallen

Bewegingsbeperkingen

Rugklachten

Schouderproblematieken

Tennis- en golferselleboog

Telkens terugkerende blessures na operatie

Energieproblematieken

Jumpersknee en runnersknee

Liesklachten

Stabiliteitsproblemen bekken/lage rug